ΕΛΛΑΔΑ

Η γερμανική Δημόσια Τηλεόραση για την Ελλάδα: “Πέρασε ελαφρά την κρίση του κορονοϊού και ψάχνει τουρίστες“

η-γερμανική-δημόσια-τηλεόραση-για-την-86976

Την Ελλάδα, η οποία “πέρασε ελαφρά την κρίση του κορονοϊού”, αναφέρει ως έναν από τους πιθανούς προορισμούς για τις φετινές διακοπές των Γερμανών στο εξωτερικό, το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του καναλιού, επισημαίνεται ότι πολλές χώρες χαλαρώνουν όλο και περισσότερο τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός το οποίο “ξυπνάει ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό”.

“Σχολεία ανοίγουν, η άθληση σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται και πάλι, σε πολλά μέρη θα επιτραπεί σύντομα σε καφέ και εστιατόρια να υποδεχθούν πελάτες (…) Για την ώρα ισχύει ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για όλον τον κόσμο. Από τον Ιούλιο όμως θα μπορούσαν να επιτραπούν και πάλι τα τουριστικά ταξίδια”, συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Γέμισαν από κόσμο οι πλατείες της Αθήνας – Ανησυχία ενόψει Σαββατοκύριακου [Εικόνες + Βίντεο]

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ARD τονίζει ότι “μέχρι τώρα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό ελαφρά” την κρίση του κορονοϊού και θέλει σύντομα να επιτρέψουν στην χώρα και πάλι τουρίστες.

Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι η Ελλάδα θα ανοίξει για τον τουρισμό από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου, ενώ επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες έως τις 15 Μαΐου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου