ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη

τη-δευτέρα-16-ιανουαρίου-η-κηδεία-του-τέ-865434

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωσνταντίνου όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, η κηδεία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίεσκοπος Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο».

Νωρίτερα, το πρωί σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Το in στο Τατόι

Το in βρέθηκε στο Τατόι, εκεί όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει η ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στο βασιλικό κοιμητήριο βρίσκεται το Μαυσωλείο, ένα εντυπωσιακό νεοβυζαντινό κτίσμα με έτη κατασκευής 1936-1940, το οποίο φιλοξενεί τους τάφους του Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’, της Βασίλισσας Σοφίας και του Βασιλέως Αλέξανδρου.

Μεσίστιες οι σημαίες στο Καλλιμάρμαρο

Οι σημαίες στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το οποίο υπάγεται στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέλος της οποίας ήταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, κυματίζουν από νωρίς το πρωί μεσίστιες.

Ο εκλιπών είχε αναδειχτεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην κατηγορία Dragon, στη Ρώμη το 1960, με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη.

Επίσης, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Ρώμης Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος ήταν σε όλη του τη ζωή αφοσιωμένος στο άθλημα και υπηρέτησε τόσο αγωνιστικά όσο και από διάφορες θέσεις ευθύνης την παγκόσμια ιστιοπλοΐα περισσότερα από 60 χρόνια. Το 1960 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ήταν ένα σημαντικό μετάλλιο για την Ελλάδα, αφού ήταν το πρώτο και μοναδικό που κέρδιζε η χώρα μας μετά το 1912, και απαρχή για τις λαμπρές επιτυχίες που ακολούθησαν. Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του».

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου