ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει ο ηθοποιός – Αυτές είναι οι ποινές για την απόπειρα βιασμού

πέτρος-φιλιππίδης-με-πόσα-χρόνια-φυλά-863706

Την ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμού και την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το θέμα, πλέον είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στον ηθοποιό, μετά φυσικά και την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Ειδικότερα μετά το τέλος της αγόρευσης της εισαγγελέως θα ακολουθήσει ο κύκλος των αγορεύσεων συνηγόρων και προς το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι οι δικαστές θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για τον ηθοποιό.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι μετά μετά το 2019, το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε ξανά το 2021 και έγινε πιο αυστηρό. Ο βιασμός με τον παλιό νόμο τιμωρούνταν με απλή κάθειρξη δηλαδή 5-15 χρόνια, ενώ πλέον με τον νέο νόμο τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, δηλαδή από 18 χρόνια και πάνω.

Σύμφωνα με νομικούς που μίλησε το in, 0 Πέτρος Φιλιππίδης με βάση την πρόταση του εισαγγελέα μπορεί να καταδικαστεί έως και σε 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε απόπειρα βιασμού. Θα δικαστεί με τον παλαιό νόμο καθώς τα αδικήματα για τα οποία δικάζεται έγιναν σε παλαιότερο χρόνο. Βεβαίως, τίποτε απολύτως δεν έχει τελειώσει καθώς βρισκόμαστε στην εισήγηση της εισαγγελέως κι όχι στο τι θα αποφασίσει το Μεικτό Δικαστήριο. Μπορεί φυσικά και να τον αθωώσει, μπορεί εφόσον καταδικαστεί να συγχωνευτούν οι ποινές του ενώ θα μετρήσει και ο χρόνος που ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος.

Τι ορίζει ο νέος Νόμος

Βιασμός

144. Όποιος έρχεται σε παράνομη συνουσία διά κολπικής, πρωκτικής ή στοματικής διείσδυσης του πέους στο σώμα άλλου προσώπου, χωρίς τη συναίνεσή του ή με συναίνεση η οποία δόθηκε υπό το κράτος βίας, απειλής ή φόβου είναι ένοχος κακουργήματος που καλείται βιασμός και υπόκειται στην ποινή φυλάκισης διά βίου.

Απόπειρα βιασμού

146. Όποιος αποπειράται βιασμό, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση δέκα χρόνων.

Σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης

146Α. Όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε κολπική, πρωκτική ή στοματική διείσδυση σεξουαλικής φύσεως στο σώμα άλλου προσώπου με οποιοδήποτε μέρος του σώματος ή αντικείμενο, χωρίς τη συναίνεσή του ή με συναίνεση η οποία δόθηκε υπό το κράτος βίας, απειλής ή φόβου είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης διά διείσδυσης

146Β. Όποιος αποπειράται σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Εξαναγκασμός σε διάπραξη βιασμού

146Γ. Όποιος εξαναγκάζει άλλον με τη χρήση βίας, απειλής ή φόβου σε διάπραξη βιασμού εναντίον τρίτου προσώπου είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Εξαναγκασμός σε σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης

146Δ. Όποιος εξαναγκάζει άλλον με τη χρήση βίας, απειλής ή φόβου σε διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης διά διείσδυσης εναντίον τρίτου προσώπου είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Εξαναγκασμός σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα

146Ε. Όποιος εξαναγκάζει άλλον με τη χρήση βίας, απειλής ή φόβου σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου