ΕΛΛΑΔΑ

«Ομερτά» στην Γαλακτοκομική για τα καψόνια στον Γιακουμάκη

ομερτά-στην-γαλακτοκομική-για-τα-κα-86343

«Καίνε» τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία αποκαλύπτουν μια ιδιότυπη «ομερτά», καθώς όλοι γνώριζαν για τις «πολιτικές παρεμβάσεις», αλλά κανείς δεν μιλούσε.

Πολιτικές παρεμβάσεις ανέφεραν στις καταθέσεις τους η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, μια καθηγήτρια, μια διοικητική υπάλληλος και δύο φοιτητές, ενώ καταπέλτης είναι το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναφέρει ότι «δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος, τόσο του Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της Σχολής».

Και η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Φρονιμάκη, είχε καταθέσει ότι «όταν ανέβηκα στα Ιωάννινα μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη ο διευθυντής μου ανέφερε ότι ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος για να μην τους αποβάλει. Από την έννοια των λόγων του κατάλαβα ότι εννοούσε πολιτικές παρεμβάσεις. Ο ίδιος ο διευθυντής μου ανακοίνωσε ότι είχε και ο ίδιος πρόβλημα με αυτά τα παιδιά και προσπάθησε να τα διώξει αλλά δέχτηκε παρεμβάσεις».

Από τη δική του πλευρά, ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παραδέχεται, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ότι δεν ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, ότι δεν απέβαλε έναν από τους Κρητικούς που πρωταγωνιστούσε στα επεισόδια, από δικό του λάθος, ενώ αρνείται ότι οποιαδήποτε απόφασή του επηρεάστηκε από πολιτική παρέμβαση.

Διαφορετική πάντως ήταν η κατάθεση της υπεύθυνης της Εστίας: «Εμένα προσωπικά με σοκάρισε η αναφορά στο επεισόδιο του Βαγγέλη με την ντουλάπα. Το όλο θέμα είχε συζητηθεί με τον διευθυντή και όταν ο Βαγγέλης γύρισε από την Κρήτη τον ρώτησα αν τον πειράζουν στην Εστία. Ο ίδιος μου απάντησε ότι κάνουνε πλάκα. Κατά τη διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου του Συλλόγου των διδασκόντων που αφορούσε στο θέμα των ζημιών στη Σχολή, πληροφορήθηκα ότι έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις για να μην αποβληθούν οι μαθητές, αλλά το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τη θέση μου και τελικά οι μαθητές αποβλήθηκαν από τα μαθήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και διοικητικός υπάλληλος που απασχολείται στη γραμματεία της Σχολής και επιβεβαιώνει τα τηλεφωνήματα, ενώ καθηγήτρια κατέθεσε ότι «αναφορικά με το θέμα των (μαθητών) συνεδριάσαμε προκειμένου να τους επιβληθεί ποινή πέρσι και η ποινή τροποποιήθηκε λόγω πολιτικής παρέμβασης. Στον (όνομα μαθητή) δεν δώσαμε πτυχίο γιατί έπρεπε πρώτα να αποκατασταθούν οι ζημιές που είχε κάνει. Εξ όσων γνωρίζω πρώτη φορά συνέβη στη Σχολή να μη χορηγηθεί πτυχίο για πρόκληση ζημιών».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου