ΕΛΛΑΔΑ

Αντίδραση αστυνομικών για το παραλήρημα Κασιδιάρη

αντίδραση-αστυνομικών-για-το-παραλήρ-85728
Την έντονη ανησυχία τους για τη νέα «στοχοποίηση» της ΕΛ.ΑΣ. και την προκλητική συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη στην Κρήτη κατήγγειλαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).
Τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη στην Κρήτη κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
«Με το πρόσχημα ότι υπερασπιζόταν το δικαίωμα του κόμματός του να πραγματοποιεί ελεύθερα δημόσιες συναθροίσεις, ο βουλευτής προέβη σε καταφανώς επίμεμπτες ενέργειες, οι οποίες ήδη απασχολούν τη δικαιοσύνη», επισημαίνουν.

Οι συνδικαλιστές καλούν την πολιτεία «να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που μας προσβάλλουν ως Ελληνες αστυνομικούς και που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία των θεσμών και την άσκηση των καλώς εννοούμενων δημοκρατικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας».

Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, κατά την ομιλία του στο 22ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ. «Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Ελληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο.

Και σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει εφόσον παρανομεί το μέλος του Κοινοβουλίου εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας», τόνισε ο Ν. Δένδιας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου