ΕΛΛΑΔΑ

Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία

παίδων-η-αγία-σοφία-αναβάλλονται-τα-857216

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Ειδικότερα, η Διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε εντολή να «παγώσουν» προσωρινά τα προγραμματισμένα χειρουργεία καθώς πλέον διαθέσιμοι είναι μόλις 8 αναισθησιολόγοι, οι οποίοι και αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.

Αδυνατούν οι γιατροί

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το πρόβλημα έγινε πιο έντονο τον τελευταίο χρόνο καθώς οι οκτώ αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.

Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων είναι έντονο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με το υπουργείο να καταβάλει ανεπιτυχώς προσπάθειες να καλύψει τα κενά. Αιτία γι’ αυτό είναι η άρνηση των ιδιωτών γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ λόγω των συνθηκών εργασίας καθώς και η φυγή πολλών αναισθησιολόγων στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου», ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλη η έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Το ΕΣΥ θέλει ενίσχυση. Δεν αρκεί μόνο η προκήρυξη θέσεων. Θέλει γενναίες αυξήσεις μισθών».

Όπως δήλωσε «ένας ανασταλτικός παράγοντας για να εργαστεί ένας ιδιώτης γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η εξουθένωση της εργασίας».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου