ΕΛΛΑΔΑ

E-shop στη Μαγνησία απέκρυψε 90.000 ευρώ

e-shop-στη-μαγνησία-απέκρυψε-90-000-ευρώ-851367

Την απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, άνω των 30 εκατομμμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις, που πωλούν προϊόντα μέσω διαδικτύου, αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχοι, τους οποίους έκαναν οι ράμπο της ΑΑΔΕ.

Οι επιχειρήσεις αυτές απέκρυπταν τα εισοδήματά τους με δύο τρόπους: Είτε μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων, είτε ακόμη και μέσω της διάθεσης εμπορευμάτων, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη εργασιών στο φορολογικό Μητρώο! Δηλαδή, πουλούσαν χωρίς να έχουν καν υπόσταση επιχείρησης, λειτουργώντας παρασιτικά και ενάντια στις όποιες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν τους φοροφυγάδες, αξιοποιώντας καταγγελίες πολιτών, έρευνες στο διαδίκτυο, διασταυρώσεις με δεδομένα τρίτων πηγών και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στην περιοχή της Μαγνησίας επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2018 έως 2020 δεν εξέδωσε 2.041 ΑΛΠ και απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 90.000 ευρώ.

Ευρύτερα στη Θεσσαλία επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων στην περιοχή της Λάρισας διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2018 έως 2020 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 130.000 ευρώ, ενώ μία τρίτη επιχείρηση διαδικτυακών πωλήσεων στην περιοχή της Καρδίτσας διαπιστώθηκε ότι για τις χρήσεις 2017 έως 2019 απέκρυψε φορολογητέα ύλη ύψους 122.000 ευρώ.

Οι κλάδοι της ψηφιακής φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν παρατυπίες με αδήλωτες πωλήσεις μέσω e-shops, είναι προϊόντων τεχνολογίας, ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών, κοσμημάτων και γυναικείων αξεσουάρ, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, που τονίζει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και το 2023, καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου