ΕΛΛΑΔΑ

Food pass: Ποιοι θα πάρουν το voucher τροφίμων για σούπερ μάρκετ

food-pass-ποιοι-θα-πάρουν-το-voucher-τροφίμων-για-σού-855886

Κλειδώνει το food pass για τις αρχές του 2023, το νέο επίδομα τροφίμων που θα βοηθήσει τις ευάλωτες οικογένειες να κάνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ ενώ σκέψεις υπάρχουν να επεκταθεί και σε φούρνους, μίνι μάρκετ αλλά και κρεοπωλεία.

Θα αφορά αγορές τροφίμων από σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, να μπουν στη λίστα και κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα τροφίμων όπου θα μπορεί να εξαργυρωθεί το κουπόνι, εάν και εφόσον τελικά μοιραστεί.

Κριτήρια και δικαιούχοι για Food Pass

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες με πολλά παιδιά, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Το επίδομα για τρόφιμα θα ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ με 150 ευρώ, με το ποσό να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως θα υπάρχουν και περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 που έκαναν για το 2021 οι δικαιούχοι.

Μέσω gov.gr οι αιτήσεις

Εφόσον δοθεί το συγκεκριμένο βοήθημα – voucher θα γίνει μέσω αιτήσεων στο vouchers.gov.gr όπως ακριβώς και με τους δύο κύκλους του fuel pass.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα ζητά να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

-Διεύθυνση email
-Αριθμό κινητού τηλεφώνου
-Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Για το επίδομα βενζίνης, η αποστολή των αιτήσεων προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γινόταν το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας.

Η πίστωση της ενίσχυσης γινόταν εντός ολίγων ημερών (συνήθως 3-4 το πολύ) από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου