ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

κυριάκος-μητσοτάκης-σε-εξέλιξη-η-συνά-855636

Με την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με το βασιλιά Κάρολο Γ’ συνεχίζεται η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα για να μιλήσει σε εκδήλωση του London School of Economics, επισκέφθηκε τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Γουίδσορ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών δεν είναι επίσημη, ωστόσο οι καλές σχέσεις του Βρετανού μονάρχη με την Ελλάδα αφήνουν ανοιχτό το περιθώριο συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στην εξέλιξη των εργασιών που γίνονται στο Τατόι για την ανάδειξη των πρώην βασιλικών ανακτόρων.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών είχε γίνει αναφορά και στο Dumfries House, το οποίο λειτουργεί υπό τη στέγη του ιδρύματος που διαχειρίζεται ο βασιλιάς Κάρολος και αναμένεται να είναι η βάση για την αναδιαμόρφωση των βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να «ανοίξει» το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, θέλοντας να σκιαγραφήσει τη στάση του νέου Βρετανού βασιλιά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα που φαίνεται πως έχει διχάσει τη Βρετανία. Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, δεν «αγγίζει» τη βασιλική οικογένεια, καθώς η απόφαση θα ληφθεί από την Ντάουνινγκ Στριτ και το Βρετανικό Μουσείο.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου