ΕΛΛΑΔΑ

Κύθνος: Πώς βυθίστηκε το σκάφος «007 James Bond»

κύθνος-πώς-βυθίστηκε-το-σκάφος-007-james-bond-853942

Το πώς κατέληξε στον βυθό το σκάφος «007 James Bond», με κόστος δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξηγεί ο δήμαρχος της Κύθνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Σταμάτη Γαρδέρη, το σκάφος που συνέδεσε το όνομά του με τον James Bond, προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στην Κύθνο και παρουσίασε εισροή υδάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση ενώ οι πέντε επιβαίνοντες δεν κινδύνευσαν.

Κακή λειτουργία – Δεν υπάρχει περιβαλλοντική επίπτωση

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη, ο κυβερνήτης επικαλέστηκε κακή λειτουργία των οργάνων, με αποτέλεσμα η θαλαμηγός να πέσει στα βράχια. Για να μην βυθιστεί το σκάφος, ο κυβερνήτης το έβγαλε στην παραλία της Κολώνας, μιας από τις διασημότερες παραλίες του νησιού. «Δεν υπάρχει κάποια περιβαλλοντική επίπτωση. Ήδη ένα μεγάλο σκάφος έχει αναλάβει την άντληση των καυσίμων και στη συνέχεια την απομάκρυνση από την παραλία. Ενεργήσαμε άμεσα, τοποθετώντας τον πλωτό φράκτη, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γαρδέρης, εκτιμώντας ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Λάθος ενημέρωση το gps

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες του cyclades24.gr, το gps φαίνεται να μην είχε σωστή ενημέρωση και να οδήγησε το σκάφος, που εκμεταλλεύεται Ελβετός επιχειρηματίας, στα ρηχά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα και να υπάρξει μεγάλη εισροή υδάτων και να πάρει κλίση προς τα αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι η θαλαμηγός “007” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έχει προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Κολώνες ν. Κύθνου με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε το Ε/Π σκάφος “ΔΕΛΤΑ ΙΙ” Τ.Σαρωνικού 4760 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής αρχής, όπου εντόπισε την ανωτέρω Θ/Γ ημιβυθισμένη, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την δυτική πλευρά της αμμώδους παραλίας του όρμου Κολώνα. Οι επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, μετεπιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα “Μερίχα” ν. Κύθνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό σταθμό Κύθνου, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου