ΕΛΛΑΔΑ

Η MANDYNAMIC διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο MD FORUM

η-mandynamic-διοργάνωσε-με-επιτυχία-το-1ο-md-forum-852748

Η MANDYNAMIC εξειδικεύεται στην αναζήτηση και διάθεση προσωπικού και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Την Πέμπτη, 15/12/2022, διοργάνωσε το πρώτο MD Forum, υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Ε.Ε., στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, με θέμα «Εργασία Χωρίς Δουλειά», Ο ρόλος της MANDYNAMIC στην εύρεση και διατήρηση ταλαντούχου προσωπικού στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και αντάλλαξαν απόψεις.

Αλλαγές στην αγορά εργασίας

«Το πρώτο MD Forum είναι πραγματικότητα. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει θεσμός και θα αποτελέσει ένα βήμα για την ουσιαστική συζήτηση των εργασιακών θεμάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Πέτρος Νίκου. Ενώ πρόσθεσε ότι «η συμβολή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς αυτήν την κατεύθυνση και ειδικότερα του Υπουργού, κου. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι ο αρχιτέκτονας του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Με αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και βέβαιοι ότι θα επιφέρουν αποτελεσματικές λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν την αγορά εργασίας».

Το προφίλ των νέων εργαζομένων

Η MANDYNAMIC παρουσίασε στο Forum τα συμπεράσματα μελέτης για την εξέλιξη του περιβάλλοντος εργασίας και τα χαρακτηριστικά των νέων εργαζομένων. Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται στη μετά-covid εποχή, το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό επιθυμεί να επιλέγει ωράριο εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες του, προτιμά την εξ αποστάσεως εργασία, κάνει χρήση πολλαπλών εργαλείων επικοινωνίας, επιμορφώνεται διαρκώς και αναζητά προσαρμοστικότητα και γρήγορη εξέλιξη.

Συμβολή στη μείωση της ανεργίας

Στην πολυετή λειτουργία της, η MANDYNAMIC έχει καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες περίπου 3.000 επιχειρήσεων και έχει προσφέρει απασχόληση σε περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία συμβάλει ενεργά στη μείωση της ανεργίας, καθώς έδωσε σε 10.000 νέους και ανέργους την ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. «Οι νέοι αυτοί ξεκίνησαν την καριέρα τους, πήραν δηλαδή το πρώτο τους ένσημο, μέσω της MANDYNAMIC και έλαβαν την απαραίτητη εμπειρία και προϋπηρεσία, ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν ομαλά στις επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό ότι τo 67% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων μας απορροφήθηκε μόνιμα στην αγορά εργασίας», τόνισε ο κ. Ιωάννης Μπουζούρης, Εμπορικός Διευθυντής της MANDYNAMIC.

Διατήρηση των ταλέντων

Όσον αφορά στο μείζον θέμα της μεγάλης φυγής των ταλέντων προς το εξωτερικό, η MANDYNAMIC ανέπτυξε τεχνικές, οι οποίες συνέβαλαν στην αντιστροφή του φαινομένου. Ανέδειξε την πραγματική κλίση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που τους ενδιαφέρουν πραγματικά. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία παρουσίασε 7 βασικές τάσεις και πρακτικές που συμβάλουν στη διατήρηση των ταλέντων στη χώρα μας, που είναι: η προσαρμοστικότητα, η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η αποδοχή και οι ίσες ευκαιρίες, ο ανθρώπινος παράγοντας, η κατανόηση της νέας γενιάς εργαζομένων (Gen Ζ), η καλή εταιρική φήμη και οι δίκαιες αμοιβές.

Στη συζήτηση του πάνελ, που συντόνισε κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος, δημοσιογράφος του Mega Channel, συμμετείχαν οι κκ. Γ. Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Ι. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ, Ι. Δαβερώνης, Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΕ, Κ. Αγραπιδάς, Γεν. Δ/ντής Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας & Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Χρ. Ιωάννου, Δ/ντής Τομέα Απασχόλησης & Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου