ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές για το λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά

ουρές-για-το-λαϊκό-προσκύνημα-στον-τέω-851914

Παράταση έλαβε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και στις 12 αναμένεται να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο το άτυπο λαϊκό προσκύνημα να διαρκέσει μέχρι τις 10:30, οι ουρές εκατοντάδων μέτρων που σχηματίστηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη οδήγησαν σε παράταση μισής -προς το παρόν- ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η σορός του έκπτωτου βασιλιά θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής μέχρι τις 11:00.

Άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, έψαλλαν νωρίτερα τον εθνικό ύμνο.

Φώναξαν επίσης συνθήματα όπως «ζήτω ο βασιλιάς» ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν τα οποία έγραφαν «Αθάνατος-Βασιλεύς Κωνσταντίνος».

Το τελετουργικό της κηδείας

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σορός του τέως βασιλιά θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι, όπως προαναφέρθηκε, μέχρι τις 11:00.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στη Μητρόπολη Αθηνών για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Περίπου μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. Οι προσκεκλημένοι θα χρησιμοποιήσουν τα δικά τους οχήματα. Πριν από την ταφή θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια, η οικογένεια αναμένεται να παραθέσει γεύμα για τους προσκεκλημένους.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου