ΕΛΛΑΔΑ

Στο λαϊκό προσκύνημα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο Αντώνης Σαμαράς

στο-λαϊκό-προσκύνημα-του-τέως-βασιλιά-851884

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε, λίγο πριν τις 10:00 της Δευτέρας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, η σορός του οποίου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Υπό τις επευφημίες εκατοντάδων πολιτών –κάποιοι από τους οποίους κρατούν ελληνικές σημαίες, φωτογραφίες και σύμβολα μια άλλης εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί– ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του προσκύνησε τη σορό του τέως βασιλιά, κίνηση άλλωστε την οποία είχε προαναγγείλει από την Κυριακή μέσω του περιβάλλοντός του.

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονταν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στη θέα του Αντώνη Σαμαρά, μάλιστα, κάποιοι ξεκίνησαν να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο και να φωνάζουν συνθήματα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός είχε δείξει σαφώς τη διαφωνία του με την επιλογή να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ως ιδιώτης. «Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ο τέως βασιλιάς υπήρξε ανώτατος άρχοντας της χώρας, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης.

Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους και δημόσια δαπάνη.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου