ΕΛΛΑΔΑ

Qatar Gate: Φωτογραφία από τα χρήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια της Καϊλή και του Παντσέρι – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

qatar-gate-φωτογραφία-από-τα-χρήματα-που-εντοπ-851237

Φωτογραφία από τα χρήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών των βελγικών Αρχών για το «Qatar Gate» στις Βρυξέλλες, δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή. Εδώ βλέπετε μια φωτογραφία από όσα κατασχέθηκαν», αναφέρει η Le Soir σε δημοσίευμά της.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Συνολικά, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εντοπίστηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, αν προστεθούν και τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ευρωβουλευτή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες» σημειώνει η Le Soir.

χρήματα Qatar Gate

Η βελγική εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή στο ΟPEN το πρωί της Τρίτης. «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο OPEN.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν έχει εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα. «Ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κα Μανταλένα Καϊλή».

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρο ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές Aρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα» αλλά «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

«Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κυρίας Καϊλή είχε εντοπιστεί από τους ανακριτές στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Αυτό ήταν που έδωσε τη δυνατότητα στους αστυνομικούς και τον ανακριτή να κάνουν έρευνα στο σπίτι της κυρίας Καϊλή χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή, που εκτιμάται ότι είχαν δοθεί από αξιωματούχους του Κατάρ, μαζί με άλλες σακούλες με χαρτονομίσματα», αναφέρει η Le Soir.

«Για τον Παντσέρι, την Καϊλή και τον σύντροφό της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους από τον ανακριτή Michel Claise, ανακοίνωσε την Κυριακή η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Θα βρεθούν και οι τρεις, καθώς και ένα τέταρτο άτομο που κρατείται για την υπόθεση, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Τετάρτη. Το συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι», καταλήγει το δημοσίευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου