ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρή σύσταση για γενική χρήση μάσκας στους άνω των 65, σε όλη τη χώρα

αυστηρή-σύσταση-για-γενική-χρήση-μάσκ-850669

Αυστηρή σύσταση για τη χρήση μάσκας στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων έκτακτων μέτρων για την Αττική για τις επόμενες 14 μέρες.

Η χρήση μάσκας όπως είπε δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Αττικής αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά οι εν λόγω πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης και συγκεκριμένα δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΜΜΕ.

«Ο ιός είναι εδώ», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι πολλές από τις δραστηριότητες συμβάλλουν στην αύξησή των κρουσμάτων.

Παράλληλα, ειδικά για την Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), καθώς και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν συναθροίσεις (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από αύριο και για 14 μέρες.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου