ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε γιάφκα στο Κουκάκι: Τρεις συλλήψεις

βρέθηκε-γιάφκα-στο-κουκάκι-τρεις-συλλ-848833

Σε ένα σημαντικό βήμα όσο αφορά στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) φαίνεται πως προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη στο Κουκάκι.

Συνελήφθησαν τρία άτομα μεταξύ των οποίων ένας συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά και ένας αντιεξουσιαστής που είχε απασχολήσει τις αρχές από τη δεκαετία του 1990.

Στην αποθήκη βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών και Καλάσνικοφ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Ειδικότερα, χθες, έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Την αποθήκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κάποιοι από τους συλληφθέντες να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Η ΟΛΑ είχε χτυπήσει στον ΣΚΑΪ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε αναλάβει μεταξύ άλλων την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ .

Η ΟΛΑ τρεις εβδομάδες μετά το χτύπημα στον ΣΚΑΪ ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως γύρω από την ενέργειά μας αυτή θα αναπτυχθεί μια χυδαία παραφιλολογία, θα μας κατηγορήσουν πως θέλουμε να φιμώσουμε την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, να τρομοκρατήσουμε τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε πως καμιά ελευθερία του τύπου δεν υφίσταται από τότε που τα ΜΜΕ έγιναν όργανα σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσα που αντικαθιστούν την «ενημέρωση» με τη διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων» ανέφεραν μεταξύ άλλων στην προκήρυξή τους.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου