ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες σε Στερεά και Πελοπόννησο: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

πλημμύρες-σε-στερεά-και-πελοπόννησο-π-847320

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, κι ενώ ήδη από το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία πλήττει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, ενώ από τις βραδινές ώρες αναμένεται εξασθένηση.

Το βράδυ της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής παρατηρούνται σε Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Ορεινή Ναυπακτία έχει καταγράψει έως τις 18:00 της Δευτέρας, περίπου 86 mm βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Δευτέρας 28/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.Πλημμύρες από την καταιγίδα σε Πάτρα και ΜεσολόγγιΗ έντονη βροχόπτωση με διάρκεια και τα σβηστά τα αντλιοστάσια του Δήμου, ήταν οι αιτίες να πλημμυρίσουν όλοι οι δρόμοι και σπίτια στο Μεσολόγγι, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η βροχή έχει σταματήσει εδώ και λίγη ώρα, με την Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου να αντλεί νερά από οικίες οι οποίες πλημμύρισαν, καθώς δέχθηκε πάνω από 37 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Παράλληλα, δυνατές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας και στην Αχαΐα, με τις εικόνες από την Πάτρα να είναι χαρακτηριστικές…

Μάλιστα, το φρεάτιο της ΔΕΑΥΠ στην συμβολή της Ρήγα Φεραίου και της Γεροκωστοπούλου δεν μπορούσε να απορροφήσει τα όμβρια ύδατα με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να γίνουν θεατές στο ίδιο έργο και η οργή τους να ξεχειλίσει…

Στον Ψαθόπυργο οι βάρκες έπλεαν σε λάσπη

Προβλήματα προκλήθηκαν στην παραλιακή ζώνη από τον Ψαθόπυργο μέχρι και τη Ροδινή στην Αιγιάλεια.

Όπως δείχνουν φωτογραφίες του flamis.gr, οι χείμαρροι «φούσκωσαν» με αποτέλεσμα να φέρουν μεγάλο όγκο νερού και φερτών υλικών στις εκβολές τους. Οι βάρκες πλέουν σε λάσπη.
Προβλήματα και στον δήμο Χάλκειας

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον δήμο Χάλκειας στην Αιτωλοακαρνανία, με Γαβρολίμνη και Τρίκορφο να έχουν δεχθεί μεγάλες ποσότητες βροχής. Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, 3 άτομα αποκλείστηκαν μέσα στο σπίτι τους λόγω του ύψους των υδάτων, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και περιουσίες, χωράφια με καλλιέργειες.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στα ρέματα της περιοχής αλλά και στα καμμένα ακριβώς πάνω από το Τρίκορφο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χάλκειας Σπ.Τραχίλη. Μηχανήματα έργου του δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Αναλυτικά τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα δυτικά, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού σε πραγματικό χρόνο

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Από την Τρίτη και μετά δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές
Θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
-Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ
[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου