ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων από την ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη

συγκεντρώσεις-στις-πύλες-των-νοσοκομ-84691

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων, προγραμματίζει για αύριο, 12 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, ώστε -όπως αναφέρει- να αναδείξει “τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και τα μείζονα εργασιακά αιτήματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων”.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι “για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που τώρα οι πάντες έχουν αντιληφθεί τη σημασία του, χρειάζεται επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση. Το σημερινό ύψος των Δημόσιων Δαπανών (4,7% του ΑΕΠ) συγκρίνεται μόνο με τριτοκοσμικές χώρες. Η Δημόσια Υγεία θα φτιάξει μόνο με την σταδιακή αύξηση του στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% ΑΕΠ)”.

Επιπλέον σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ “χρειάζεται ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3.000-4.000 κατ’ έτος ώστε να καλύπτει τις 1.500 αποχωρήσεις που γίνονται ετησίως και σταδιακά να μειώνονται οι κενές οργανικές θέσεις”. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου, μονιμοποίηση όλων των έκτακτων υπαλλήλων, εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, ανάπτυξη 3.500 κλινών ΜΕΘ, βελτίωση των μέτρων προστασίας για το προσωπικό, εργαστηριακά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εισαγόμενους ασθενείς και τακτικούς ελέγχους στο προσωπικό.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου