ΕΛΛΑΔΑ

Τα 4 μέτρα του υπουργείου για να σταματήσουν οι καταλήψεις

τα-4-μέτρα-του-υπουργείου-για-να-σταματή-846292

Την τελική της απόφαση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Υστερα από τη χθεσινή δήλωση της Νίκης Κεραμέως για πλήρη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάνονται λόγω καταλήψεων -με μαθήματα σε αργίες, Σάββατα και σχολικές εορτές- το υπουργείο Παιδείας κάνει ένα βήμα παραπέρα, τοποθετώντας εκτός τηλεκπαίδευσης τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι εν λόγω μαθητές θα παίρνουν απουσίες. Ερωτηθείσα, μιλώντας στο ΜΕGA, πώς θα αναγνωρίζονται τα παιδιά που συμμετέχουν σε καταλήψεις, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «ο κάθε διευθυντής έχει εικόνα των μαθητών που παρεμποδίζουν τη διδασκαλία διά ζώσης».

Τα 4 μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, προβλέπονται τα κάτωθι:

– Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
– Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
– Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
– Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Οι δηλώσεις της υπουργού Νίκης Κεραμέως για τις καταλήψεις στα σχολεία:

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου