ΕΛΛΑΔΑ

Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

με-ένταση-ξεκίνησε-στην-ολομέλεια-η-συ-845631

Ξεκίνησε το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει αυξήσεις έμμεσων φόρων, αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τη δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αλλά την θέσπιση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, τον λεγόμενο «κόφτη».

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, την Παρασκευή.

Η διαδικασία στην Ολομέλεια ξεκίνησε με ένσταση αντισυνταγματικότητας από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Κατά την τοποθέτηση των κοινοβουλετικών εκπροσώπων προκλήθηκε ένταση, όταν από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε από τα έδρανά του έγγραφο.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης τον εγκάλεσε στην τάξη, ενώ φωνές ακούγονταν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η ένσταση αναμένεται να απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Αναμένεται να πάρουν το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου