ΕΛΛΑΔΑ

Μεθόδους «σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστών» καταγγέλλει η Β.Θάνου

μεθόδους-σπίλωσης-και-εκφοβισμού-δι-844881

Μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού δικαστικών λειτουργών, δικαστών και εισαγγελέων, κατήγγειλε η πρόεδρος του Άρειου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου σε ομιλία της σήμερα Δευτέρα στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Η κυρία Θάνου έκανε λόγο για εντατικοποίηση των προσπαθειών δικαστών και εισαγγελέων το τελευταίο διάστημα για τη διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, αποδίδοντας στις προσπάθειες αυτές τις μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι μέθοδοι αυτές δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές.

«Ο Πλάτων, στην Πολιτεία του, αναφέρει ότι η χειρότερη μορφή αλαζονείας της διαφθοράς είναι όταν ο άδικος συκοφαντεί τον δίκαιο», είπε σε χαρακτηριστική αποστροφή η κυρία Θάνου.

Η πρόεδρος του Άρειου Πάγου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ακέραιοι δικαστές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος και εξακολουθούν με σθένος, αμεροληψία και αντικειμενικότητα να ασκούν τα καθήκοντα τους, όπως ακριβώς αρμόζει στους ανεξάρτητους δικαστές.

Η ομιλία της αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενέχει στοιχεία απάντησης στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει προ ημερών σε βάρος της για απόπειρα δωροληψίας ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενοπουλος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου