ΕΛΛΑΔΑ

«Θύμα ωμής και σκληρής βίας η Αγραφιώτου» λέει ο ιατροδικαστής

θύμα-ωμής-και-σκληρής-βίας-η-αγραφιώτ-843039

Σε εγκληματική ενέργεια, και μάλιστα «από δράστη που ενήργησε με ωμή και σκληρή βία» απέναντι στο θύμα του, αποδίδει ο αρμόδιος ιατροδικαστής τον θάνατο της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Το πτώμα της 69χρονης, που ήταν αγνοούμενη από τις 21 Απριλίου, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω της δυσοσμίας που αναδυόταν από την προχωρημένη σήψη του, κοντά στο κλιμακοστάσιο του τρίτου υπόγειου γκαράζ, σε κτίριο όπου στεγάζεται κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, επί των οδών Δημητρίου Ράλλη και Χατζηαντωνίου, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον Γιώργιο Ντιλέρνια που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, η γυναίκα σύρθηκε βίαια, από το γκαράζ του δευτέρου υπογείου όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της, προς το τρίτο υπόγειο γκαράζ που δεν ανήκε στο σούπερ μάρκετ, αλλά παρέμενε κλειστό.

Αιτία θανάτου της, κατά τον κ. Ντιλέρνια, είναι «οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην κεφαλή και τον θώρακα, συνεπεία πτώσεως εξ ύψους από κλιμακοστάσιο-σκάλα». Με άλλα λόγια, ο δράστης χτύπησε κι έσυρε ζωντανή την 69χρονη από τα σκαλιά και την κατέβασε δια της βιας στον κάτω όροφο, γι’ αυτό και κηλίδες αίματός της βρέθηκαν διάσπαρτες στη διαδρομή αυτή.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ακόμα και να την πάτησε στον θώρακα, καθώς η γυναίκα έφερε πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στο σώμα της, τόσο στο κεφάλι, όσο και στο αριστερό ημιθωράκιο, τη δεξιά κλείδα και την πρώτη δεξιά πλευρά της.

Το θύμα βρέθηκε γυμνό από τη μέση και κάτω και οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα του σε άλλο σημείο, σε επάνω όροφο, του κτιρίου. Η εκδοχή, πάντως, της σεξουαλικής κακοποίησης της 69χρονης είναι μεν πιθανή, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ντιλέρνια, είναι δύσκολο να αποδειχθεί, δεδομένης της προχωρημένης σήψης του πτώματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της Ελευθερίας Αγραφιώτου, συνταξιούχου της Αγροτικής Ασφαλιστικής, είχαν χαθεί στις 21 Απριλίου.

Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στο ΑΤ του Νέου Ηρακλείου, τόπου κατοικίας της, από πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος.

Το αυτοκίνητό της, ένα λευκό Opel Corsa, είχε βρεθεί στις 15 Μαΐου στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ -έναν όροφο πάνω από το σημείο όπου χθες εντοπίστηκε η σορός της.

Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και την περίπτωση η υπόθεση να συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις του «Δράκου του Αμαρουσίου» που συνελήφθη χθες.

Το σενάριο της ληστείας, πάντως, δείχνει αποδυναμωμένο, δεδομένου ότι στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε άθικτη η τσάντα της εύπορης 69χρονης.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Στεφανής

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου