ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη η μετακίνηση για Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα

ελεύθερη-η-μετακίνηση-για-κρήτη-ρόδο-κ-84297

Η κυβέρνηση φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο να επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση σε τρία μεγάλα νησιά της χώρας, τα οποία έχουν από ελάχιστα έως καθόλου κρούσματα κορονοϊού. Τα νησιά αυτά είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα σενάριο που συζητείται στην Κυβέρνηση και το αποκάλυψε στην εκπομπή του Live News στο Μέγκα ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Αν και οι πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να περιμένει τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της χαλάρωσης των μέτρων μέσα στην εβδομάδα και ανάλογα να πάρει τις αποφάσεις, η μετακίνηση στα νησιά είναι μια απόφαση που επίκειται. Και πιθανώς από την ερχόμενη Δευτέρα, αν δεν υπάρξει ανησυχητικά μηνύματα και νέα κρούσματα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ετσι, φαίνεται πως πρώτα θα πάρουν το πράσινο φως τα μεγάλα νησιά που έχουν εξοπλισμένα νοσοκομεία και ταυτόχρονα δεν έχουν πολλά κρούσματα.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ “η κυβέρνηση μελετάει το ενδεχόμενο να ανοίξει την επικοινωνία με τρία μεγάλα νησιά που δεν έχουν υγειονομικό πρόβλημα, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί από την ερχόμενη Δευτέρα, η πρόσβαση σε αυτά τα νησιά για όλους”

Οπως έγραψε πρόσφατα το TheToc και ο Σωτήρης Σταθόπουλος, “τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η ταυτόχρονη απελευθέρωση των μετακινήσεων μεταξύ των νομών με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στις 18 Μαΐου. Πιθανότατα το πρώτο στάδιο θα αφορά τα μεγάλα νησιά και όχι αυτά – τα μικρότερα κατά κανόνα – που δεν διαθέτουν ισχυρές υγειονομικές μονάδες. Επίσης η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες δεν θα αφορά σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό ή ιικό φορτίο, όπως νομούς ή Δήμους, στους οποίους παρατηρείται ανησυχητικό ποσοστό κρουσμάτων επί του συνολικού πληθυσμού. Στην περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι ανάψουν το πράσινο φως τότε θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις προς την νησιωτική χώρα αρκετά νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.”

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου