ΕΛΛΑΔΑ

«Η Βίβλος» με τα μέτρα ασφαλείας

η-βίβλος-με-τα-μέτρα-ασφαλείας-84192

Η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας που έχουν αποφασιστεί.

Ετσι για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως εξής:

Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου έως 20τ.μ.: 4 άτομα, από 20-100 τ.μ.: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τ.μ., άνω των 100τ.μ.: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15τ.μ.

Επίσης, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τ.μ. και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται έως 1 άτομο ανά 10τ.μ. ανά όροφο.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10π.μ., εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 π.μ.. Επίσης ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων. Υφίσταται ακόμη ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, ενώ συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%.

Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου