ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» Χρυσοχοΐδη – Σπίρτζη με φόντο τις καταλήψεις

πόλεμος-χρυσοχοΐδη-σπίρτζη-με-φόν-840039

Πολιτική αντιπαράθεση με βαριές εκφράσεις ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις καταλήψεις.

Αφορμή στάθηκε καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζη, έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και «ασφαλίτικες μεθόδους». Σε απάντησή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως «ο Εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!».

Νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης έγραψε:

«Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης ότι η Αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις προκαλεί εκ νέου ανατριχίλα στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας και αποδεικνύει ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό, κο Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσουν να διατυπώνουν επικοινωνιακές κορώνες ενάντια στην ακροδεξιά και τα παρακλάδια της ενώ την ίδια στιγμή ασκούν πρακτικές τρόμου και πάταξης σε οτιδήποτε δημοκρατικό υπάρχει στη χώρα».

Χρυσοχοΐδης: Έχει διαταχθεί προκαταρκτική

Ως απάντηση σε δήλωση του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Ξάνθης περί «προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές», ενημερώνουμε ότι:

“Ο εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!”.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου