ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Ο Μπούκουρας ζητά αναστολή για να φτιάχνει πεϊνιρλί- Τα «επιχειρήματα» των χρυσαυγιτών

χρυσή-αυγή-ο-μπούκουρας-ζητά-αναστολή-839813

Σε εξέλιξη είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν εκτός φυλακής τους πελάτες τους, για τους οποιους ζητούν αναστολή με κάθε λογής επιχειρήματα, ακόμα και και τα πιο εξωφρενικά.

Τρανή απόδειξη αυτό που επικαλέστηκε η συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα Βάσω Πανταζή, η οποία υποστήριξε πως ο πελάτης της, το μόνο που ξέρει να κάνει στη ζωή του είναι πεϊνιρλί και τυρόπιτες. “Δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο”, σημείωσε η δικηγόρος.

“Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή, θα έχει εκτίσει την ποινή του” ανέφερε η κ. Πανταζή, επισημαίνοντας στο τέλος: “κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί”.

Παιδιά, τραγούδια, συγγενείς και …κοπάδια

Πάντως, είναι γεγονός, ότι για την υπεράσπισι των μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής επιστρατεύθηκαν… τα πάντα. Γείτονες και συγγενείς, αγροτικές υποχρεώσεις, ακόμα και τραγούδια!

Η πρόεδρος της έδρας κυρία Λεπενιώτη “υποδέχθηκε” τον τέως βουλευτή της Χ.Α. Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση με μία μάλλον ειρωνική διαπίστωση, ότι έκανε την “τιμή” στο δικαστήριο να εμφανιστεί για πρώτη φορά στα πεντέμισι χρόνια που κράτησε η διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος επιστράτευσε και έφερε τον τυφλό υπέργηρο πατέρα του στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να συγκινήσει τους δικαστές.

Ο συνήγορός του του ζήτησε να του χορηγηθεί αναστολή μέχρι την έφεση, υποστηρίζοντας πως οι γονείς του Χρυσαυγίτη βουλευτή δε μπορούν να μείνουν και να επιβιώσουν χωρίς τη βοήθεια του παιδιού τους. Ο Μπαρμπαρούσης, που έχει χωρίσει και είναι πατέρας τριών παιδιών τα οποία ζουν με τη μητέρα τους, ασχολείται με τα χωράφια καλλιεργώντας τα κτήματα της οικογένειας. Ο πατέρας του κατέθεσε πως δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα χωρίς τη βοήθεια του γιου του αφού τόσο αυτός που έχει πρόβλημα όρασης όσο και η γυναίκα του που έχει αναπηρία δε θα μπορέσουν να τα συντηρήσουν.

Ο δικηγόρος του Πατέλη υποστήριξε ότι ο πελάτης του είχε γράψει τραγούδι για το bullying, ενώ είχε και κανάλι στο youtube με το “καλλιτεχνικό” όνομα GPater. Οι αναρτήσεις στο κανάλι του ξεκίνησαν πριν από πέντε μήνες και τα χιπ-χοπ κομμάτια που έχει συνθέσει είναι έξι.

Προς υπεράσπισίν του επιστρατεύθηκε και μια γειτόνισσά του που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο καταδικασθείς τους πρόσφερε βοήθεια όταν η ίδια και ο σύζυγός της ήταν άνεργοι και δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Στη φωτογραφία ο Πατέλης κρατώντας δύο πιστόλια.

“Είναι ζωέμπορος από αυτό ζει”

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο να υποστηρίζει:

“Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά χρόνια” και πρόσθεσε πως “η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει οτι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή”.

“Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένεια του” ανέφερε η συνήγορος του πρώην βουλευτή.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη, υποστηρίζοντας ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75ετών.

Στο δικαστήριο παραβρίσκεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου