ΕΛΛΑΔΑ

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντάται ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

με-τον-αλέξη-τσίπρα-συναντάται-ο-πρωθυ-839041

Με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αθήνα, θα συναντηθεί στις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

Με τον γάλλο πρωθυπουργό θα συναντηθεί, επίσης, το μεσημέρι της Παρασκευής και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, στην κατοικία του γάλλου πρέσβη.

Ο κ. Βαλς την Πέμπτη στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.

Ο κ. Βαλς αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου