ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Σερβίων-Κοζάνης: Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα

μητροπολίτης-σερβίων-κοζάνης-ελάτε-ν-838523

Την ώρα που η Κοζάνη αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και προβλέπονται μια σειρά αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, καλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα «γιατί εκεί είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου».

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης στο κυριακάτικό κήρυγμά του στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα, γιατί το πιστεύετε, γιατί εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου». Προέτρεψε δε, αυτούς «που αμφισβητούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου το βλασθημούν, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν. Δεν πρόκειται να δουν Βασιλεία Θεού. Το είπε ο Κύριος δεν το λέω εγώ», είπε σύμφωνα με το kozan.gr και την ΕΡΤ.

Υπεραμύνθηκε της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλου, που όπως είπε «βγήκε την Εβδομάδα της Διακαινησίμου κι έτρεξαν να την πνίξουν γιατί, γιατί έλεγε την αλήθεια. Η χώρα μας έχει κατακλυστεί από το ψέμα. Κι άλλα ο Θεός θα επιτρέψει δεινά» τόνισε.

Σε άλλη αποστροφή του κηρύγματός του ο Μητροπολίτης είπε ότι ότι η Ελλάδα έχει λιγότερους νεκρούς από άλλες χώρες γιατί κάποιοι επιμένουν στην εκκλησία. «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ (στην Ελλάδα), ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας. Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας» είπε.

Πηγή: kozan.gr, ΕΡΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου