ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός έστειλε εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

δίκη-χρυσής-αυγής-ο-λαγός-έστειλε-εξώδ-851206

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απέστειλε εξώδικο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από τις Βρυξέλλες, για τις οποίες έφυγε αμέσως μετά την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγές, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός «επιτίθεται» με αγωγές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites, ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «θα αποκαλύψει στον Ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως «εγκληματικής οργάνωσης»».

Στην εξώδικη επιστολή του προς την κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας που έστειλε δια του συνηγόρου του Κώστα Πλεύρη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι «υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο» και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

(…) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (…) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου