ΕΛΛΑΔΑ

«Παγώνει» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

παγώνει-η-αξιολόγηση-των-δημοσίων-υ-83786

Αναστέλλεται έως τις αρχές Απριλίου η διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Στην εγκύκλιο που έστειλε αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Όπως επίσης αναφέρεται, θα εκδοθεί νέα διευκρινιστική εγκύκλιος, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου που θα προβλέπει τη συνέχιση της διαδικασίας.

Την αναστολή της αξιολόγησης είχε ζητήσει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος. Η Όλγα Γεροβασίλη συμφώνησε, προτείνοντας ο διάλογος να ολοκληρωθεί έως τις 5 Απριλίου.

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία αποκλείονται από τις θέσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε πως θα μελετήσει τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου