ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Καλούν για άλλη μια φορά την εισαγγελέα Τσατάνη για ακρόαση

επιτροπή-θεσμών-και-διαφάνειας-καλού-835579

Για άλλη μια φορά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να κληθεί για ακρόαση η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Κατά την (πολλοστή) ακρόαση του κ. Παπαγγελόπουλου από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών έγινε γνωστό ότι η εισαγγελέας απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών εκθέτοντας το σκεπτικό της περί διάκρισης των εξουσιών σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει τα μέλη της επιτροπής να πάνε εκείνα στο γραφείο της.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε την διαφωνία του με το σκεπτικό αυτό ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας της ΝΔ είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια τέτοια εμμονή όπως της κυρίας Τσατάνη». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γκιόλας χαρακτήρισε «ατόπημα» το ενδεχόμενο να μην προσέλθει η κυρία Τσατάνη στην Βουλή, ενώ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ Χ. Αθανασίου τόνισε ότι η ίδια «δεν ερμηνεύει καλά τις διατάξεις» και ότι «μόνον οι Πρόεδροι και οι Εισαγγελείς των ανωτάτων δικαστηρίων μπορούν να μην έρθουν στη Βουλή». Ως εκ τούτου «πρέπει να κληθεί», είπε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου διερωτήθηκε «γιατί η κυρία Τσατάνη χρησιμοποιεί αυτό τον περίεργο λόγο ότι η Δικαιοσύνη προτάσσεται (έναντι της Βουλής);». «Δεν είναι μεμονωμένο αυτό. Πρέπει να το δούμε στην αλυσίδα μιας συμπεριφοράς. Πρέπει να το δούμε γιατί υπάρχουν τέτοιες απόψεις έναντι της Βουλής. Εδώ που φτάσαμε είναι υποχρεωμένη η κυρία Τσατάνη να έρθει εδώ», συμπλήρωσε. Μετά από ψηφοφορία η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε ομοφώνως να κληθεί η εισαγγελέας.

Ωστόσο, στην Επιτροπή έχει περιέλθει και το αίτημα του επιχειρηματία Αν. Βγενόπουλου να προσέλθει για ακρόαση, ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε την διαφωνία της λέγοντας: «Διαφωνώ στο να έρθει ο κ. Βγενόπουλος. Είναι πολίτης και διάδικος. Έχει κάποιες απόψεις αλλά σε σχέση με τους χειρισμούς δεν νομίζω ότι ο κ. Βγενόπουλος μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση που εμείς επιθυμούμε. Η παρουσία του εδώ θα διαιωνίσει το πρόβλημα. Ευχαρίστως το διαιωνίζουμε, αλλά θα πάρετε την ευθύνη γι’ αυτό», είπε απευθυνόμενη προς τα μέλη της Επιτροπής.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου