ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Στην τελική ευθεία για τις αναστολές –Τι προβλέπει η διαδικασία για σήμερα

χρυσή-αυγή-στην-τελική-ευθεία-για-τις-α-835422

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση της απόφασης επί των αιτημάτων των καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή για διεύθυνση, προκειμένου να τους χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης έχει οριστεί για τις 11 το πρωί. Η πρόεδρος κατά τη χθεσινή διακοπή είπε πως σήμερα θα πρότεινε η εισαγγελέας επί των αιτημάτων του Ηλία Κασιδιάρη και του Ιωάννη Λαγού που τέθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και μετά θα λάβει απόφαση το δικαστήριο.

Τι ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανιζόμενος στο δικαστήριο για τρίτη φορά στα 5,5 χρόνια έθεσε ζήτημα σχετικά με κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμάρα, ο οποίος κατήγγειλε πως συνομιλούσε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά και ζήτησε την κατ´αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.

Από την άλλη, η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού ζήτησε να αναγνωστούν στο δικαστήριο δύο βουλεύματα με τα οποία, όπως υποστηρίζει, κρίθηκε ότι δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Στη συνέχεια, η έδρα θα πρέπει να ανακοινώσει εάν θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να κρίνει το θέμα της χορήγησης αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση των καταδικασθέντων και να γνωστοποιήσει ποτέ θα ανακοινώσει την απόφαση της.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανό η απόφαση να εκδοθεί είτε σήμερα το απόγευμα είτε την Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου