ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Γυναίκα σε απόγνωση σκαρφαλώνει σε δέντρο για να σωθεί [βίντεο-εικόνες]

κακοκαιρία-στην-κρήτη-γυναίκα-σε-απόγ-835351

Συγκλονιστικές είναι οι εναέριες εικόνες από την βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία στο Ηράκλειο.

Ο Καρτερός, περιοχή στην οποία κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες θάφτηκαν στη λάσπη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές.

Οι εικόνες από ψηλά, “κόβουν” κυριολεκτικά την ανάσα.

Γυναίκα ανέβηκε σε κολώνα για να γλιτώσει

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο ντοκουμέντο από την κακοκαιρία που έπληξε το Ηράκλειο Κρήτης το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα βρισκόταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή Καρτερού την ώρα που ξέσπασε η σφοδρή κακοκαιρία, που σάρωσε την περιοχή.

Η γυναίκα, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, εγκλωβίστηκε και για να σωθεί βγήκε από το αυτοκίνητο και πιάστηκε σε μια κολόνα της ΔΕΗ προκειμένου να μην την παρασύρει το ορμητικό ρεύμα.

Θάφτηκε στις λάσπες ξωκλήσι

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του ναού του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και του Αγίου Νίκωνος του Μετανοείται στον Καρτερό. Το ξωκλήσι θάφτηκε στη λάσπη, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Cretapost.gr.

“Πνίγηκαν” και τα Χανιά

Προβλήματα αντιμετώπισαν και τα Χανιά από την έντονη βροχόπτωση και την κακοκαιρία. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους κοντά στο Πλατάνι, ενώ αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου καλύφθηκαν με νερό.

Υπενθυμίζεται ότι διακοπή νερού είχαν το Ακρωτήρι ενώ διακοπές ρεύματος είχαν οι περιοχές Βλητές, Ακρωτήρι και Μεγάλα Χωράφια.

“Τρελή” κακοκαιρία στην Κρήτη

Απίστευτα σκηνικά στην Κρήτη με τα βόρεια του νησιού και ειδικότερα το Ηράκλειο να πλημμυρίζει από την κακοκαιρία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ σε κάποιες άλλες παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Από το βράδυ της Τρίτης έως και την Τετάρτη η Πυροσβεστική είχε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών.

Ειδικότερα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, σε δρόμους της οποίας το νερό ξεπερνούσε τους 30 πόντους. Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κλήθηκαν για να προχωρήσουν σε απάντληση υδάτων από το οδόστρωμα ώστε καθαριστούν οι δρόμοι και να δοθούν ξανά σε κυκλοφορία.

Επίσης εκκενώθηκαν σχολεία καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν αίθουσες. Σε μια σοκαριστική ανάρτηση στον λογαριασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλικαρνασσού, φαίνεται τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τον προαύλιο χώρο ενώ στην λεζάντα ο διαχειριστής του λογαριασμού καλεί σε βοήθεια, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Θα πνιγούμε, θα έρθει κάποιος;“.

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν το μόνο που αντιμετώπισε πρόβλημα. Νωρίτερα στο 3ο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού εκλήθη η Πυροσβεστική καθώς πολλές σχολικές αίθουσες πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου. Οι μαθητές είχαν πάει για μάθημα όμως ενημερώθηκαν για την κατάσταση και αποχώρησαν πριν κινδυνεύσει κανείς.

Πηγή: ekriti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου