ΕΛΛΑΔΑ

Παρατράγουδα μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στην Αυστραλία

παρατράγουδα-μετά-τη-νίκη-της-εθνικής-834673

Σφοδρές αντιδράσεις στα Αυστραλιανά ΜΜΕ και την επέμβαση της αστυνομίας στη Βικτώρια προκάλεσε η στάση ελάχιστων θερμοκέφαλων οπαδών της χθεσινής, νικητήριας για την Ελληνική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αναμέτρησης με το αντίστοιχο Αυστραλιανό συγκρότημα.

Μετά τη λήξη του αγώνα με θεατές χιλιάδες συγκινημένους ομογενείς, ομάδα οπαδών -κι ενώ οι εορτασμοί είχαν μεταφερθεί στους κεντρικούς δρόμους της Μελβούρνης- άρχισε να ανάβει φωτοβολίδες και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις να τις εκτοξεύει εναντίον διερχομένων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην ομάδα που πρωταγωνίστησε στην απαράδεκτη εικόνα, μετείχαν νεαροί με σημαίες της Χρυσής Αυγής και της Σερβίας, ανάμεσα στις Ελληνικές σημαίες.

Η Αστυνομία της Βικτώριας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης, τόνισε πως δεν αντέδρασε σε όσα γίνονταν καθώς στους δρόμους, όπως και νωρίτερα στο γήπεδο, γιατί υπήρχαν οικογένειες και η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει χειρότερη.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι δράστες θα εντοπισθούν και θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση πολιτών σε κίνδυνο.

Εκτός γηπέδου έγινε μια σύλληψη και 6 προσαγωγές, ενώ στο παρελθόν από τέτοιες φωτοβολίδες έχει προκληθεί σοβαρός τραυματισμός πολιτών σε γήπεδα και η χρήση τους σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται αυστηρά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου