ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας για την Αγία Σοφία

σκληρή-ανακοίνωση-τουρκικού-υπεξ-κατ-834439

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» τονίζει απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μπιλγκίτς.

«Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου