ΕΛΛΑΔΑ

Στα κέντρα φιλοξενίας γιορτάζουν το Ραμαζάνι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες

στα-κέντρα-φιλοξενίας-γιορτάζουν-το-ρ-833579

Μέτρα για τη διευκόλυνση των μουσουλμάνων προσφύγων, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και ζουν σε κέντρα φιλοξενίας, προκειμένου να γιορτάσουν το Ραμαζάνι, έχει λάβει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η μεγαλύτερη γιορτή των μουσουλμάνων ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου.

Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε ποιοτική και χρονική αναπροσαρμογή στη σίτιση, ενώ έχει διανεμηθεί και οδηγία στους διοικητές των κέντρων φιλοξενίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπου εξηγούνται οι χρονικές και χωροταξικές παρεμβάσεις για όσους μουσουλμάνους επιθυμούν να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα.

Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό έχει στηθεί ένας άτυπος λατρευτικός χώρος. Οι πρόσφυγες του κέντρου στρέφονται προς τη Μέκκα πέντε φορές τη ημέρα για το προσκύνημα.

Σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων, οι υπεύθυνοι έχουν κολλήσει αφίσες όπου ενημερώνουν τους πρόσφυγες για τις ώρες που ανατέλλει και δύει ο ήλιος μέχρι και την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού στις 5 Ιουλίου. Παρόμοια φυλλάδια μοιράζονται και από εθελοντές.

«Ο Αλλάχ αποφάσισε ότι το ταξίδι μας σταμάτησε στην Ελλάδα. Ο Θεός είναι εκείνος που ορίζει τη ζωή μας. Εκείνος αποφάσισε να μην προχωρήσουμε, γιατί κάτι κακό μπορεί να μας συνέβαινε. Εκείνος θα μας δείξει ποιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσουμε» λέει στο Έθνος ο ιμάμης του Ελληνικού, Μουτζίμ Ομάρα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου