ΕΛΛΑΔΑ

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Το πρόβλημα με τον «Ρουβίκωνα» ξεκινά από πολύ ψηλά

γ-γ-ειδικών-φρουρών-το-πρόβλημα-με-τον-832468

«Η κατάσταση με τον Ρουβίκωνα έχει ξεφύγει». Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, κ. Μαυροειδάκος, όσον αφορά στο περιστατικό που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, με τον «έλεγχο» δύο αστυνομικών από μέλη του «Ρουβίκωνα».

«Είκοσι άτομα τους είχαν περικυκλώσει και τους έκαναν “φροντιστήριο”. Αυτές οι καταστάσεις είναι τραγελαφικές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, και προσθέτει: «Οι συνάδελφοί μου δεν φταίνε σε τίποτα. Αυτό το πρόβλημα που είδαμε ξεκινάει από πολύ ψηλά».

«Οι αστυνομικοί όταν βλέπουν δίπλα τους 20 κουκουλοφόρους, το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν είναι η σωματική τους ακεραιότητα», σημειώνει. «Δεν είμαστε σίγουροι ακόμη εάν οι αστυνομικοί ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ή έτυχε να περνούν έξω από το σπίτι μέλους της αναρχικής συλλογικότητας».

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι πολύ σοβαρό το περιστατικό. Η Ελληνική Αστυνομία ευτελίζεται από ανθρώπους που κάποιοι άλλοι τους έχουν αφήσει, και έχουν πάει σε όλα τα δημόσια κτίρια, σπάνε, χτυπάνε, και στο τέλος έφτασαν σε σημείο να ζητούν ταυτότητες από αστυνομικούς», λέει αγανακτισμένος ο κ. Μαυροειδάκος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Ζωγράφου, η αναρχική συλλογικότητα ειδοποιήθηκε ότι δύο «ύποπτα» άτομα σε μηχανάκι βρίσκονται έξω από το σπίτι μέλους του «Ρουβίκωνα». Τότε έσπευσαν και.. περικύκλωσαν τους δύο επιβαίνοντες στη μοτοσυκλέτα, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για μέλη φασιστικής οργάνωσης. Στη συνέχεια τα μέλη του «Ρουβίκωνα ζήτησαν» από τα δύο άτομα να δείξουν τις ταυτότητές τους, πράγμα το οποίο έκαναν και απεδείχθη ότι είναι αστυνομικοί.

«Να πείτε στους πολιτικούς προϊσταμένους σας ότι θα έχουμε πρόβλημα, μας απειλούν τα σπίτια, με τα πολιτικά δεν ξέρουμε ποιος είναι ποιος, ας στείλουν με αστυνομικούς στολές» είπε μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. «Εδώ λέμε τα δικά μας τα προβλήματα και δεν μας ακούνε» απάντησε ο ένας αστυνομικός.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου