ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των τεχνικών συμβούλων για την υπόθεση Μαυρίκου

ολοκληρώθηκαν-οι-έρευνες-των-τεχνικώ-830516

Με την λεπτομερή εξέταση που έκαναν μεσημέρι της Τρίτης οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, στο κατεστραμμένο από την πυρκαγιά αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ελέγχων και αυτοψιών των τεχνικών συμβούλων.

Για να εξαχθούν όμως ακριβή συμπεράσματα, για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις αναμένονται εργαστηριακές και χημικές αναλύσεις σε ευρήματα-«κλειδιά», όπως εξαρτήματα του αυτοκινήτου, ίχνη εργαλείων τα οποία επιλέγησαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο

Τις επιστημονικές απαντήσεις από τα εργαστήρια αναμένουν οι τεχνικοί σύμβουλοι Νίκος Διαμαντής και Γεώργιος Ραυτογιάννης ώστε να συντάξουν το πόρισμά τους.

Οι χημικές αναλύσεις αποτελούν το τελευταίο και πλέον κρίσιμο κομμάτι του πάζλ ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος που στοίχισε τη ζωή του εκδότη της Ακροπόλεως. Αν πρόκειται δηλαδή για δολιοφθορά η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε φθίνουσα προσέγγιση από άλλη αιτία που αφορά το αυτοκίνητο.

Η χθεσινή έρευνα των τεχνικών συμβούλων στο αυτοκίνητο, ήταν ουσιαστική καθώς πολλά από τα ευρήματα που περισυνέλεξαν ταυτοποιήθηκαν με το αυτοκίνητο ή διαπιστώθηκε ότι έχουν σχέση με την φωτιά και δίνουν στοιχεία για την κατεύθυνση της και πώς αυτή εξελίχθηκε.

Από την έρευνα του αυτοκινήτου οι ειδικοί έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη στη μοιραία διαδρομή, αλλά περιμένουν τις απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις στα ευρήματα.

Οι αναλύσεις αυτές θα επιβεβαιώσουν ή όχι την εικόνα που έχουν σχηματίσει για το συμβάν ο ώστε να συντάξουν το τελικό πόρισμα.

Ανάμεσα στο υλικό υπάρχει και βίντεο που δείχνει τα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής, με τα αλάρμ να ανάβουν κάποια στιγμή, να σβήνουν για λίγο και να ξανανάβουν.

Ενω όπως φανερώνουν ευρήματα ο εκδότης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού, αλλά αυτή βρήκε στο τοιχίο εγκλωβίζοντας τον

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου