ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε χρόνια με αναστολή σε δικαστικό επιμελητή για παιδική πορνογραφία

πέντε-χρόνια-με-αναστολή-σε-δικαστικό-830332

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 56χρονος δικαστικός επιμελητής, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2012 στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αττική, για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Στο σπίτι του είχε βρεθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και δύο πιστόλια κρότου λάμψης. Ο 50χρονος τότε δικαστικός επιμελητής είχε οδηγηθεί με τις κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του, στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή Χαλκίδας αντίστοιχα, οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο.

Η δίκη έγινε μετά από 6 χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας και ο 56χρονος σήμερα άνδρας καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι ο δικαστικός επιμελητής γλίτωσε την φυλακή.

Αναμένεται πλέον η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ σημειώνεται ότι ο 56χρονος δεν έδωσε το «παρών» στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Μάρτυρες υπεράσπισης του ήταν ένας συνάδελφος του δικαστικός επιμελητής και ένας δικηγόρος, οι οποίοι κατέθεσαν πως έμπλεξε εν αγνοία του στην υπόθεση.

Πηγή: eviazoom

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου