ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 22η μήνυση στον 65χρονο γυναικολόγο για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών

ρόδος-22η-μήνυση-στον-65χρονο-γυναικολόγ-84

Τις 22 έφτασαν οι μηνύσεις για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος του γυναικολόγου στη Ρόδο.

Ο 65χρονος γυναικολόγος από τη Ρόδο κατηγορείται, ειδικότερα, για «βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», σε βάρος ασθενών του.

Έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματος του γυναικολόγου.

Τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ο προσδιορισμός της εκδίκασης ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, υποβλήθηκε ακόμη μία – η 22η μήνυση εις βάρος του.

Όπως αποκαλύπτει η Dimokratiki.gr, ενάγουσα είναι μία γυναίκα, κάτοικος Θεσσαλονίκης. Στη μήνυσή της υποστηρίζει ότι το 2017 που βρισκόταν στη Ρόδο, ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε Δημοτικά Σχολεία, επισκέφθηκε τον γυναικολόγο, καθώς παρουσίαζε ερεθισμό στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων.

Ωστόσο, η εξέταση δεν ήταν η συνηθισμένη.

Η κατάθεση που σοκάρει

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο γυναικολόγος θώπευε τα γεννητικά της όργανα και έκανε σεξιστικές κινήσεις με το χέρι του, σαν να προσπαθούσε να τη διεγείρει σεξουαλικά.

«Βρισκόμουν σε πολύ άβολη θέση και ταυτόχρονα δεν μπορούσα να αντιδράσω σκεπτόμενη μήπως προσβάλω τον γιατρό ή μήπως όλο αυτό ήταν μέρος της εξέτασης και στιγμιαία το προσπέρασα.

Στη συνέχεια με μετέφερε σε άλλο χώρο προκειμένου να γίνει εξέταση στήθους. Έπειτα με ξαναπήγε στο αρχικό εξεταστήριο, με έβαλε πάλι στην ιατρική καρέκλα χωρίς, όμως, να προβεί σε καμία ιατρική εξέταση», υποστηρίζει η μηνύτρια και σημειώνει ότι ο γιατρός πήρε το χέρι της και το κατηύθυνε στο μόριο του.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου