ΕΛΛΑΔΑ

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

τοπικό-lockdown-σε-θεσσαλονίκη-και-σέρρες-829047

Νέα μέτρα και lockdown στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Οπως είπε πρίν από λίγο, η έξοδος από το σπίτι θα γίνεται μόνο με χρήση SMS, ενώ οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ 14 ημερών.

Στις περιοχές αυτές τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ δεν θα γίνονται οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού για μη ουσιώδεις λόγους.

Τα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από αύριο, Τρίτη, στις 6 το πρωί.

Οι δύο περιοχές, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, μπαίνουν από σήμερα στη “γκρι ζώνη” που θα είναι διακριτή από τις άλλες δύο ζώνες, επιτήρησης και συναγερμού.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο Νομός Μαγνησίας μπαίνει από αύριο το πρωί στην κατηγορία των κόκκινων περιοχών.

Ο κ. Πέτσας, επίσης, σημείωσε ότι οι ΜΕΘ στη χώρα έχουν φτάσει τις 974, ενώ τα τεστ κορονοϊού φτάνουν καθημερινά τα 25.000.

Η απόφαση ελήφθη και μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στη πόλη το τελευταίο Σαββατοκύριακο, καθώς το Σάββατο τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 839, ενώ την Κυριακή η Θεσσαλονίκη έπιασε και πάλι αρνητική πρωτιά πανελλαδικά, καθώς καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην πόλη έφτασαν τα 1.288 σε 48 ώρες.

Νωρίτερα, νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του, μόλις έφθασε στην πόλη, ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η πανδημία εξελίσσεται ταχύτατα, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό νέα μέτρα“.

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι έχει ζητήσει πιο αυστηρά μέτρα και αποκάλυψε ότι έχει ήδη εισηγηθεί:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ
  • Απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό της Θεσσαλονίκης
  • Ανοιχτό λιανεμπόριο και υπηρεσίες ανοιχτές
  • Κυκλοφορία των πολιτών χωρίς SMS

“Δυστυχώς η Βόρεια Ελλάδα γενικά, ειδικότερα η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε εκείνου του τύπου την ευθύνη που θα έπρεπε να επιδείξει”, δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. “Υπήρξε πολύ μεγάλη αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, το αποτέλεσμα δυστυχώς το εισπράττει σήμερα η Θεσσαλονίκη”, είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου