ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Θετικοί στον κορονοϊό νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΥΠ

λαμία-θετικοί-στον-κορονοϊό-νεοσύλλε-825579

Κανονικά προχωρά η κατάταξη οπλιτών στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας.

Τα ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής), ανάμεσά τους και το ΚΕΥΠ, υποδέχονται τους νεοσυλλέκτους της 2020 Στ’ ΕΣΣΟ και μάλιστα χωρίς την παρουσία Κλιμακίων του ΕΟΔΥ όπως είχε γίνει το Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο σχεδιασμός των Επιστημόνων ήταν να δοθούν στα στρατόπεδα rapid test τα οποία λαμβάνουν στρατιωτικοί γιατροί και όσα από αυτά βγαίνουν θετικά οδηγούνται σε τεστ μοριακού ελέγχου.

Σημειώνεται ότι γίνεται κανονικά η κατάταξη υπόχρεων και από νομούς που πριν από το ολικό lockdown ήταν στο κόκκινο. Ενδεικτικά στη Λαμία κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι από περιοχές όπως Ιωάννινα, Έβρος, Ξάνθη, Κοζάνη, Πέλλα, Πιερία, Τρίκαλα αλλά και Σέρρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ήδη στα πρώτα τεστ στους νεοσυλλέκτους της Λαμίας, έχουν βρεθεί τρία νεαρά παιδιά από την Πιερία θετικά. Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι συγγενείς που συνοδεύουν τους νεοσύλλεκτους, περιμένουν το αποτέλεσμα των τεστ και στην περίπτωση των θετικών, γυρίζουν πίσω στην έδρα τους για υποχρεωτική καραντίνα τουλάχιστον μέχρι να βγει και το μοριακό τεστ.

Αν τελικά παρουσιαστούν όλοι οι υπόχρεοι, υπολογίζονται σε πάνω από 300 άτομα, ενώ λόγω των ασφυκτικών συνθηκών στη Λάρισα, υπολογίζεται ότι πάνω από 100 νεοσύλλεκτοι θα μετακινηθούν προς Λαμία.

Σε κάθε περίπτωση στο ΚΕΥΠ έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος φιλοξενίας θετικών περιστατικών covid-19, δυναμικότητας έως 50 ατόμων.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου