ΕΛΛΑΔΑ

Οι γιατροί προειδοποιούν για τις χρόνιες παθήσεις την περίοδο του lockdown στην Ελλάδα

οι-γιατροί-προειδοποιούν-για-τις-χρόν-825570

Προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για τον κίνδυνο αύξησης της θνησιμότητας από την παραμέληση των χρόνιων παθήσεων κατά τη διάρκεια του lockdown, κάτι που, όπως αναφέρει, συνέβη κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) να διατηρήσουν απρόσκοπτη τη λειτουργία των ιατρείων τους, τηρώντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Στην κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί για τον ασθενή και τη χώρα μας που δίνει μία ακόμα μάχη με τον αόρατο εχθρό. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να παραμείνει ισχυρή και να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους, «γιατί η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας».

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου