ΕΛΛΑΔΑ

Με μια σφαίρα στον κρόταφο αυτοκτόνησε ο Μαμιδάκης της Jetoil – Τι βρήκε η Αστυνομία

με-μια-σφαίρα-στον-κρόταφο-αυτοκτόνησ-821873

Προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, 84 ετών, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet oil, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jet Oil.

Το γεγονός ότι έρχεται λίγα 24ωρα από τη δημοσιοποίηση της αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99, δείχνει ότι πιθανότατα ο επικεφαλής της εταιρείας δεν άντεξε την πτώχευση της εταιρείας του.

Στο σημείο έσπευσε και ο ιατροδικαστής βάρδιας, ο οποίος από την νεκροψία που πραγματοποίησε αποφάνθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αυτοκτονίας, καθώς ο Κυριάκος Μαμιδάκης έφερε ένα και μοναδικό τραύμα στην κροταφική χώρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε το πιστόλι του.
Παράλληλα οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι επίσης έφθασαν στην οδό Αχιλλέως στην περιοχή του Διονύσου, διαπίστωσαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του Κυριάκου Μαμιδάκη, κάτι που δείχνει πως ο ίδιος πυροδότησε την σφαίρα από την θαλάμη του πιστολιού του.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο, χωρίς να προκύψει εξωγενής παράγοντας στο εσωτερικό της βίλας και κατά συνέπεια διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη αυτοκτονία, με κίνητρο ίσως την οικονομική δυσπραγία, στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία της οικογένειας Μαμιδάκη.

Η είδηση έπεσε σα βόμβα στον επιχειρηματικό κόσμο που γνώριζε την οικογένεια Μαμιδάκη η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια κι έφτιαξε έναν πολυσχιδή όμιλο και μια τεράστια περιουσία. Η αυτοκτονία του 84χρονου Μαμιδάκη δείχνει και την εξαιρετικά δραματικη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα των επιχειρηματιών οι οποίοι πνίγονται στα χρέη και βλέπουν τα δημιουργήματά τους να καταρρέουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου