ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών – Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

κορονοϊός-τι-ισχύει-για-τις-απουσίες-τ-82160

Η καταχώριση των απουσιών των μαθητών, από χθες για τη Γ’ Λυκείου και από την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας η οποία αναφέρει:

Σε συνέχεια της αρ. πρ. Φ1/52525/Δ2/7-5-2020 εγκυκλίου με θέμα: “Ενημέρωση για την καταχώριση απουσιών στο ΠΣ myschool” σας διευκρινίζουμε ότι στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας).

Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας. Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β΄1765), καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: “λόγω εποχικής γρίπης/covid-19”.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου