ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρας προσπάθησε να κλέψει αντικείμενα από εκκλησία

άνδρας-προσπάθησε-να-κλέψει-αντικείμ-82152

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, συνολικά 7 περιπτώσεις κλοπών και 2 απόπειρες κλοπής. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν συνολικά 11 άτομα.

Μεταξύ των περιπτώσεων που εξιχνιάστηκαν ήταν και αυτή ενός 46χρονου, ο οποίος στις αρχές Ιουνίου προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κλέψει αντικείμενα αξίας από εκκλησία και στη συνέχεια διέφυγε από παράθυρο τρίτου ορόφου χρησιμοποιώντας ένα σχοινί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 11 συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν 9 περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), ήτοι 2 διαρρήξεις οικιών, 3 κλοπές από καταστήματα, μία κλοπή ποδηλάτου, 1 κλοπή κινητού και 2 απόπειρες κλοπής, που έλαβαν χώρα σε περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας κατά τα προηγούμενα έτη. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος:

• 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος αρχές Ιουνίου του 2021 αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει αντικείμενα αξίας από Ιερό Ναό και στη συνέχεια διέφυγε, με τη χρήση σχοινιού, από παράθυρο τρίτου ορόφου.

• 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα τέλη Οκτωβρίου το 2020 έως τέλη Μαΐου του 2021 διέρρηξε διαμέρισμα 5ου ορόφου στο κέντρο της πόλης, όπου αφού παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνοντας χρήση των χώρων, αποχώρησε αφαιρώντας έναν φορητό Η/Υ, οινοπνευματώδη ποτά αξίας περίπου 6.000 ευρώ και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

• Δύο ημεδαπών γυναικών ηλικίας 46 και 48 ετών, οι οποίες προσποιούμενες τις πελάτισσες αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στο κέντρο της πόλης, ενδύματα αξίας περίπου 350 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου