ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έφτασε στην Ελλάδα ο τζιχαντιστής και τι σχεδίαζε

πώς-έφτασε-στην-ελλάδα-ο-τζιχαντιστής-818193

Ζούσε για σχεδόν τρία χρόνια στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε του παιδιά με επιδόματα, προσπαθώντας να βρεί άκρη να φύγει στην Ευρώπη. Κουβαλούσε ενα βαρύ ιστορικό, με ενεργό συμμετοχή στα αιματηρά ξεκαθαρίσματα του ISIS, όμως δεν φέρεται να σχεδίαζε κάτι εδώ ή να είχε μπλέξει με δίκτυο φανατικών ισλαμιστών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον 27χρονο Μαζαν, που συνελήφθη χθες στην Αθήνα μετά απο άγριο επεισόδιο με μαχαιρωματα μεταξύ 40 αλλοδαπών στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα και αφού πρώτα διεκομίσθη σε νοσοκομειο της πρωτεύουσας για τις πρώτες βοήθειες. Η Αντιτρομοκρατική, εδω και τουλάχιστον ένα χρόνο ήταν η σκιά του. Τον είχαν σε ασφυκτικά στενό κλοιό καθώς γνώριζαν ότι ο νεαρός Σύρος, ήταν τζιχαντιστης με ενεργό συμμετοχή σε εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στο παρακάτω βίντεο έχει καταγραφεί ο συλληφθείς το 2013 σε ενέργειες του ISIS (είναι αυτός με το κασκόλ δεμένο στο κεφάλι του).

Μάλιστα υπήρχε και βίντεο που ανέβηκε το 2017 στο youtube και τον έδειχνε να συμμετέχει σε εκτέλεση στην πετρελαιοπηγή Αλ Ομάρ της Συρίας. Ομως δεν υπήρχαν στοιχεία για να τον δέσουν και αυτό που περίμεναν ήταν ένα λάθος που θα τον έφερνε για εξέταση στα γραφεία του 12ου ορόφου της Αντιτρομοκρατικής στο αστυνομικο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και το έκανε.

Απόμακρος και οξύθυμος χαρακτήρας ενεπλάκη σε ένα άγριο επεισόδιο στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών του Ελαιώνα με άλλα 40 άτομα. Κουβέντα στην κουβέντα οι αλλοδαποί που τσακώνονταν για θέματα διαβίωσης, έχασαν τον έλεγχο και η κατάσταση έφθασε στα άκρα οταν βγηκαν τα μαχαίρια, με αποτέλεσμα ο Σύρος τζιχαντιστής να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Από εκεί, μετεφέρθη στα κεντρικα της Ασφάλειας όπου οι έμπειροι αστυνομικοί της ΔΑΕΕΒ του έδειξαν το βίντεο που είχαν στη διάθεση τους και αυτός ομολόγησε τα πάντα. Είπε πως έμπλεξε με το ISIS απο μια «βεντέτα» οικογενειακη της φυλής του, πως ζούσε στην Ελλάδα, πως έβλεπε το μέλλον του στην Ευρώπη.

Ισχυρίζεται οτι ήρθε τον Μάρτιο του 2018 στην Αθήνα μέσω Λέσβου και εγκαταστάθηκε με τη σύζυγο και τα πέντε του παιδιά στον Ελαιώνα. Μάλιστα ειχε κάνει αίτηση ασύλου η οποία εκκρεμούσε ενω η πολυμελής οικογένεια ζούσε με επιδόματα. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ενα ατομο φανατισμένο ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με το επίμαχο βίντεο ο ίδιος παραδέχτηκε οτι είναι αυτός που φαίνεται, το σκηνικό της μαζικής εκτέλεσης στήθηκε στην πετρελαιοπηγή Αλ Ομάρ της Συρίας, εκτελέστηκαν 4 άτομα με τη χρήση όπλων M16 και ο ίδιος ισχυρίζεται οτι απλά παρακολουθούσε.

Ο 27χρονος απολογείται τη Δευτέρα στις 12:30 το μεσημέρι.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου