ΕΛΛΑΔΑ

Λεβέντης: Βλέπω εκλογές μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017

λεβέντης-βλέπω-εκλογές-μεταξύ-οκτωβρ-817567

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για την χώρα» δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής στην Πάτρα εξηγώντας ότι «σε λίγες ημέρες θεσπίζεται νέο εκλογικό σύστημα και ετοιμάζεται η τρίτη αξιολόγηση». Ως εκ τούτου σημείωσε «ευχόμεθα η χώρα να πάει καλύτερα και να αποκτήσει απλή αναλογική».

Σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «αν βρεθούν οι 200 ψήφοι και ψηφισθεί η απλή αναλογική χωρίς μπόνους, είναι πια ηθικό θέμα σε εύλογο χρόνο, χωρίς να διακινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους, να πάμε σε εκλογές».

Πρόσθεσε ότι «εκλογές βλέπω μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017. Δεν πρέπει να πιέσουμε τον πρωθυπουργό να τις κάνει πολύ γρήγορα, ώστε να μην έχει την δικαιολογία ότι τον πιέζουμε σε βάρος των διαπραγματεύσεων». Όπως όμως ανέφερε στην συνέχεια «αν έχει θεσπιστεί απλή αναλογική και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με ενισχυμένη, ηθικοί λόγοι επιβάλλουν την προσφυγή στο λαό».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε πως «είναι κάτι που με απασχολεί, γιατί δεν θέλω να κλείσουν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια» και ότι «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δίκιο όταν λέει ότι έχει μπει διαπλοκή και καταστρατηγούνται νόμοι».

Τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης αδειών και να λειτουργήσει το ΕΣΡ, προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να βοηθήσουμε και τα άλλα κόμματα, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να βγάλει αυτό τις άδειες που είναι καθ΄ ύλη αρμόδιο σώμα».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου