ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση

ποινική-δίωξη-για-εσχάτη-προδοσία-στο-815954

Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Τις πρώτες καταθέσεις για όσα συνέβησαν το πρωί στην Βουλή με την προτροπή του βουλευτή , ομιλητή από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, να επέμβει ο στρατός εναντίον πολιτικών, πήρε ήδη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούσης που ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε κατάθεση από τον υπουργό Εθνικής ’Αμυνας Πάνο Καμμένο ενώ αυτή την ώρα καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου ’Αμυνας προσέφυγαν στον ’Αρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα από του βήματος της Βουλής βουλευτή ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος. Με αφορμή την προσφυγή των δύο υπουργών αμέσως δόθηκε εντολή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ελεγχθεί η διάπραξη εκ μέρους του κ. Μπαρμπαρούση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, το οποίο μπορεί να του αποδοθεί από την Δικαιοσύνη χωρίς έγκριση της Βουλής.

Νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την κατακραυγή και υπό το φόβο της δίωξης, ο πρώην πλέον βουλευτής της Χ. Αυγής επιχείρησε να ανακαλέσει άρον-άρον τα όσα είχε πει νωρίτερα, κάνοντας λόγο σε δήλωσή του για «αυθόρμητη» δήλωση που δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τη συνταγματική νομιμότητα.

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια τυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα. Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» αναφέρει στη δήλωσή του.

Η παρέμβαση της δικαιοσύνης

Είχε προηγηθεί η διαβίβαση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, των πρακτικών της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,

Μηνυτήρια αναφορά από Καμμένο – Κουβέλη

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το θέμα.

«Στο θέμα που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει δικαίωμα κανείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην παρουσία μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλη, εγχειρίσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα από το video στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα«, δήλωσε μετά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πάνος Καμμένος.

«Ασκήσαμε το δικαίωμα το οποίο έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις.Κανένας δεν δικαιούται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης,

Το τέχνασμα της Χ. Αυγής

Το απόγευμα της Παρασκευής και σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις αθλιότητες του βουλευτή της και να αποφύγει την εμπλοκή της σε κάποια δικαστική διαδικασία, η Χρυσή Αυγή προχώρησε στη διαγραφή του κ. Μπαραμπαρούση. Και τούτο παρά το γεγονός ότι όπως αποκαλύπτει τον σχετικό βίντεο, όταν έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στη Βουλή ο συγκεκριμένος βουλευτής, οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος που ήταν παρόντες χειροκρότησαν άπαντες.

Το παραλήρημα Μπαρμπαρούση: Ζήτησε χούντα μέσα από τη Βουλή

Πανδαιμόνιο επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή με τον βουλευτή της Χρυσής Aυγής Κώστα Μπαρμπαρούση να ζητάει πραξικόπημα στην Ελλάδα, με επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη σύλληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια. Η Βουλή ομοφώνως συμφώνησε.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής κάλεσε «τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας» να συλλάβει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο «για να αποτραπεί αυτή η προδοσία».

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνονται από τα έδρανα. Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνέχισε λέγοντας προκλητικά σε όσους αντέδρασαν: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Ομόθυμη καταδίκη

Άμεση ήταν η καταδίκη των όσων λέχθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων. «Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «πρόκειται για σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης που θέλει να προκαλέσει σήμερα και αύριο βία και επεισόδια και αναταραχή στις ένοπλες δυνάμεις».

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες πατριδοκάπηλους και προανήγγειλε ότι θα ζητήσει να συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να αποβληθεί από την τριήμερη συζήτηση.

Έπειτα από πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έγινε δεκτό να μην διαγραφούν από τα πρακτικά το παραλήρημα Μπαρμπαρούση. «Ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Μπορεί να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης

«Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών και δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και χωρίς καμία αμφιβολία τα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης για όσα είπε νωρίτερα ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης.

Ο κ. Χατζηδάκης συμφώνησε απόλυτα με τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πρέπει να συγκληθούν αμέσως τα αρμόδια όργανα της Βουλής. «Μπορεί να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού. Εμείς είμαστε και θα είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα των Σκοπίων. Κόσμος που ανήκει στη ΝΔ κατεβαίνει και θα κατέβει στα συλλαλητήρια να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής αλλά ο κόσμος της ΝΔ είναι Έλληνες δημοκράτες που στηρίζουν τη δημοκρατία μας και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Χατζηδάκης απευθύνθηκε σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής λέγοντας ότι στη σημερινή συνεδρίαση, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με πολύ καταφρονητικό τρόπο για την παράταξη της ΝΔ, μίλησε για ναζιστές και συνεργάτες της χούντας. «Αυτά είναι πράγματα επίσης απαράδεκτα. Η παράταξη της ΝΔ ήταν η παράταξη που αποκατέστησε τη δημοκρατία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επικεφαλής το 1974, επομένως συνιστώ αυτοσυγκράτηση στη συνάδελφο, αυτοσυγκράτηση σε όλους τους συναδέλφους και τους επαναλαμβάνω – επαναλαμβάνω και στους συναδέλφους της ΝΔ. Θα είναι τρεις δύσκολες μέρες στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής της πρότασης δυσπιστίας. Μπορούμε να διαφωνήσσουμε. Οι ύβρεις δεν ταιριάζουν εδώ. Ας προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Παφίλης: Μιλούν για πατριωτισμό οι απόγονοι των δοσίλογων

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε αρχικά ότι δεν εκπλήσσουν όλα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τόνισε, ότι “όπως λέει ο λαός από κοράκου στόμα κρα θα ακούσεις. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θίγεται ο κόρακας.”

Και συνέχισε: “Δεν είναι η πρώτη φορά που η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τα λέει αυτά”, για να αναρωτηθεί μετά: “Ποιοι μιλούν για πατρίδα; Οι απόγονοι των δοσίλογων και των Χιτών. Τα φασισταριά της Χούντας. Αυτοί που καταγγέλλουν την αντίσταση των Κρητικών για την αντίστασή τους στους ναζί.

Ο κ. Παφίλης υπενθύμισε και την υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής: “Δεν είναι δυνατόν με τέτοιο υλικό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να καθυστερεί τόσα χρόνια τη δίκη…” είπε.

Την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής. – Η Βουλή ομοφώνως συμφώνησε

Την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια. Η Βουλή ομοφώνως συμφώνησε.

Η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είχε ως εξής: «Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού. Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους. Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

Mαυρωτάς: Ο εμπρηστικός λόγος επωάζει το αυγό του φιδιού

O Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής: «Ασφαλώς και καταδικάζουμε τα όσα απαράδεκτα είπε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Δεν θεωρούμε όμως ότι πρέπει να σβηστούν από τα πρακτικά, γιατί δεν πρέπει να σβηστούν από τη μνήμη του λαού της Βουλής ίσως και της Δικαιοσύνης.

Όμως, αυτό μου δίνει την αφορμή να πω ότι στο διήμερο που έρχεται, πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί, να χαμηλώσουμε τους τόνους της αντιπαράθεσης, γιατί μέσα από τέτοιες καταστάσεις και φαινόμενα επωάζεται το αυγό του φιδιού…».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου