ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 5χρονο από πνιγμό

αυτός-είναι-ο-αστυνομικός-που-έσωσε-5χρ-815583

Συγχαρητήρια στον Αστυφύλακα, Αναστάσιο Ντρέλια, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδί που είχε καταπιεί κέρμα, έδωσε η αστυνομική διεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το policenet.gr, ο αστυνομικός δέχθηκε σήμερα τα συγχαρητήρια του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Ταξιάρχου, Ιωάννη Νταλαχάνη και του βοηθού του Αστυνομικού Διευθυντή, Νίκου Νικόλαου οι οποίοι τον επαίνεσαν δημόσια για την εξαίρετη πράξη του.

Τι συνέβη

Τυχερή στην ατυχία της στάθηκε μία μητέρα στο Μεσολόγγι, όταν το παιδί της κατάπιε ένα πενηντάλεπτο νόμισμα και σφήνωσε στο λαιμό του.

Ανήμπορη να το βοηθήσει απευθύνθηκε στους ενοίκους της πολυκατοικίας, όπου για καλή τύχη όλων, διέμενε αστυνομικός, ο οποίος γνώριζε πρώτες βοήθειες, σώζοντας το παιδί από πνιγμό.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και ο πρόεδρος της, Χρήστος Τέγας, με επιστολή τους εξέφρασαν συγχαρητήρια καθώς και ευγνωμοσύνη, προ τον συνάδελφός τους αστυνομικό.

«Χάρη την ψυχραιμία και την ταχύτητα, έσωσε ένα 5χρονο από βέβαιο πνιγμό. Για την ακρίβεια το παιδί κατάπιε ένα πενηντάλεπτο και η μητέρα, ανήμπορη να το βοηθήσει απευθύνθηκε στους ενοίκους της πολυκατοικίας, όπου για καλή τύχη όλων, διέμενε στην πολυκατοικία ο συγκεκριμένος αστυνομικός, που τύγχανε να έχει παρακολουθήσει και μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ευτυχώς που η ανθρώπινη πλευρά ξεχωρίζει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου